Nieuwe 718 Cayman GT4 RS: één van de scherpst sturende Porsches ooit - Porsche Centrum Eindhoven
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Eindhoven is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord
Porsche Centrum Eindhoven
Car Configurator
Contact

Porsche Centrum Eindhoven

De Scheper 305

5688 HP Oirschot

T: 088 - 8 911 911

info@porschecentrumeindhoven.nl

Openingstijden

Maandag - vrijdag 08:00u - 18:00u
Zaterdag 09:30u - 16:30u (Showroom)
  09:30u - 13:30u (Werkplaats)
Zondag Gesloten

 

Modellen

Nieuwe 718 Cayman GT4 RS: één van de scherpst sturende Porsches ooit

20 oktober 2021

Oirschot,

De Porsche 718 Cayman GT4 krijgt een grote broer in de vorm van de 718 Cayman GT4 RS. Het nieuwe topmodel binnen de 718-familie is helemaal klaar voor zijn wereldpremière in november. Tijdens de laatste tests en evaluatiesessies heeft de eerste 718 die het RS-embleem draagt op indrukwekkende wijze zijn dynamische potentieel bewezen op bochtige bergwegen en op het circuit.

Merkambassadeur en ontwikkelingscoureur Jörg Bergmeister heeft de 20,832 kilometer lange Nürburgring-Nordschleife in een licht gecamoufleerde productieauto in 7:09,300 minuten gerond. De 718 Cayman GT4 RS voltooide de kortere 20,6 kilometer lange ‘loop’ - die voorheen gold als benchmark - in 7:04,511 minuten, 23,6 seconden sneller dan zijn kleinere broer, de 718 Cayman GT4. Ter bescherming van de bestuurder was de sportwagen met middenmotor voorzien van een racekuip. Bovendien stond de auto op Michelin Pilot Sport Cup 2 R banden, die als optie beschikbaar worden. Een notaris onderschreef de standaardtrim en het gewicht van de auto.

Pure rijdersauto
“Tijdens de ontwikkeling hebben we de 718 Cayman GT4 RS alles gegeven wat een echte RS kenmerkt: een lichtgewicht constructie, meer downforce, meer vermogen en - vanzelfsprekend - een nog hoger niveau van responsiviteit en feedback. De fantastische rondetijd op de Nordschleife is het indrukwekkende bewijs hoe duidelijk merkbaar deze verbeteringen in de rijdynamiek zijn”, aldus Andreas Preuninger, bij Porsche verantwoordelijk voor de GT-modellen “Onze klanten kunnen een pure rijdersauto verwachten die een spannende rijervaring als topprioriteit heeft.”

“De 718 Cayman GT4 RS is een compromisloze rijmachine. Hij voelt net zo wendbaar als een kart op bergwegen, maar is tegelijkertijd indrukwekkend stabiel en uitgebalanceerd op het circuit. Anders zou zo’n rondetijd niet eens mogelijk zijn. De GT4 RS is één van de scherpst sturende auto’s die Porsche ooit heeft ontwikkeld. En de adembenemende sound moet je echt zelf ervaren”, aldus Jörg Bergmeister. De gerenommeerde coureur bracht meer dan 500 uur in de 718 Cayman GT4 RS door tijdens tests en afstellingssessies als onderdeel van het ontwikkelingsproces van de auto.