Porsche Exclusive

"We maken heel bijzondere auto's. En vervullen daarmee bijzondere wensen van onze klanten - dat is al van oudsher ons hoogste principe. Want iets bijzonders ontstaat niet zomaar of zomaar ergens. Het ontstaat op een heel speciale plek. Door echt vakwerk. Met ervaring. Met passie. En door de inspiratie van klanten. Meesters in hun vak brengen deze ideeën en de persoonlijkheid van de koper over op de auto - en maken zo van 'een' Porsche 'uw' Porsche."

Porsche Exclusive Manufaktur.
Uw inspiratie. Onze passie.

Geschiedenis.

Een aanzet voor de productie van exclusieve uit-gaven was de opdracht van TAG-eigenaar Mansour Ojjeh in 1983, die privé een heel bijzondere 911 wilde rijden: een straatlegale versie van de race-auto 935. Na intensieve arbeid ontstond een 409 pk sterke unieke Turbo in ‘Flachbau’-uitvoering met een gigantische achterspoiler. Het fijnste leder in ‘crème karamel’ sierde het met houten panelen beklede interieur en een Clarion hifi-installatie zorgde voor een geluidskwaliteit van topklasse. Deze  Porsche 935 ‘Street’ werd het hoogtepunt van een speciale uitgave, die een symbool van de jaren ‘80 zou worden – de 911 Turbo ’Flachbau’. Van 1981 tot 1989 bouwde de afdeling Speciale wensen van  Porsche maar liefst 948 exemplaren van de  Porsche 911 Turbo. Deze waren geënt op de voor-kant van de 935 en merendeels gecombineerd met dorpelbekledingen en luchtinlaten in de achter-spatschermen. De combinatie van vermogen en luxe maakte de 935 ‘Street’ voor zijn tijd uniek.

In 1986 werd het 'Sonderwunschprogramm' omgedoopt tot Porsche Exclusive en ontstond het label wat we tot de dag van vandaag voeren. In de periode tot nu bracht dit programma, naast ontelbare geïndividualiseerde auto's voor klanten, diverse speciale edities uit. In '92/'93 was er een extreem lichte, ofwel 'Leichtbau' variant van de 911 Turbo S. Tussen '09 en '11 zagen de legendarische Sport Classic en Speedster varianten van de 997 het licht en in 2014 was er bijvoorbeeld de unieke Panamera Exclusive Series. Altijd bijzondere modellen met twee doelen, het leveren van een droom aan hun kopers én als inspiratie en voorbeeld van de mogelijkheden binnen het Porsche Exclusive programma.

Een Porsche zo individueel als uw eigen vingerafdruk? Dat is het doel van Porsche Exclusive. Met een uitgebreid assortiment kleuren en edele materialen zoals leder, alcantara, hout, carbon of aluminium zijn de persoonlijke uitvoeringsmogelijkheden net zo veelzijdig als de wensen die met een Porsche verbonden zijn. 

Dankzij het Porsche Exclusive invidualiseringsaanbod is het mogelijk om uw persoonlijke vrijheid en individuele levenstijl effectief te uiten. 

Alle mogelijkheden van Porsche Exclusive per model vindt u hier

Vragen

Heeft u vragen over Porsche Exclusive, stel dan hier uw vraag

*Ons privacy reglement kunt u nazien op www.porschecentrumeindhoven.nl/privacy

*Ons privacy reglement kunt u nazien op www.porschecentrumeindhoven.nl/privacy

Porsche Exclusive

Exclusive

'718' logo in exterieur kleur.

Car Configurator

Exclusive

Interieurpakket carbon.

Car Configurator

Exclusive

Wijzerplaat Sport Chrono stopwatch in racinggeel.

Car Configurator

Interieur

Dorpellijsten carbon, met verlichting.

Car Configurator

Exclusive

Autosleutel gespoten, sleuteletui leder.

Car Configurator

Exclusive

Wijzerplaat toerenteller racinggeel.

Car Configurator

Exterieur

Getinte led-achterlichten.

Car Configurator

Exterieur

SportDesign Pakket zwart hoogglans met sideskirts, getinte led-achterlichten, sportuitlaatsysteem incl. sporteindpijpen zwart en 21 inch Sport Classic wielen in zwart hoogglans gespoten.

Car Configurator

Interieur

Interieurpakket middenbaan stoel in afwijkende kleur leder, interieurpakket armsteunen in afwijkende kleur leder, interieuruitbreidingspakket dashboard leder, lamellen luchtroosters leder, keuzehendel carbon, Porsche embleem op hoofdsteunen voorin en achterin.

Car Configurator

Interieur

Pedalen en voetsteunen aluminium, individuele vloermatten met lederen zoomrand.

Car Configurator