Porsche InnoDrive incl. adaptieve cruisePanamera Turbo

Porsche InnoDrive incl. adaptieve cruise

Wie Porsche rijdt, wil rijden. Hoe sportiever, comfortabeler, efficiënter en veiliger, hoe beter. Porsche InnoDrive ondersteunt u bij het rijden op een volledig nieuwe manier.

Het systeem breidt de adaptieve cruise control verder uit met innovatieve functies.

Het anticipeert op komende rijsituaties en past uw snelheid optimaal aan. Dankzij uiterst gedetailleerde navigatiegegevens en informatie van de radar- en videosensoren herkent Porsche InnoDrive reeds van te voren de snelheidsbeperkingen en het verloop van de weg, zoals de hellingshoek van het wegdek of de radius van een bocht, en anticipeert hierop door de schakelstrategie en de snelheid van de Panamera aan te passen. Voor intelligent rijden en een duidelijk efficiencyvoordeel.

De rijbeleving kunt u aanpassen door op de SPORT knop te drukken. Afhankelijk van de modus kiest het systeem de optimale parameters voor motormanagement, schakelen inclusief zeilen en vertragen.

Het systeem, dat bij Porsche voor het eerst in de Panamera wordt toegepast, kijkt tot 3 kilometer vooruit en weet precies wanneer de auto het beste kan accelereren, met constante snelheid kan rijden en kan vertragen. Voor een harmonische rijbeleving.

Zo kunnen bijvoorbeeld verkeerstekens die nog niet door de bestuurder kunnen worden waargenomen, zoals een snelheidsbeperking in een nog komend gedeelte van de route, eerder worden herkend en gaat de auto over op zeilen waardoor brandstof kan worden bespaard.

Fileassistent

Een ander onderdeel van Porsche InnoDrive inclusief adaptieve cruise control is de fileassistent. Deze ondersteunt u bij files op provinciale wegen en snelwegen.

Het systeem houdt hierbij de auto bij snelheden tot ca. 60 km/h door subtiele stuuringrepen in het midden van de rijstrook, regelt de afstand tot voorliggers en volgt de andere voertuigen in de file binnen de systeemgrenzen. Hierbij oriënteert de fileassistent zich aan de wegmarkeringen en aan andere voertuigen op de rijbaan. Dit ontlast de bestuurder aanzienlijk en zorgt voor meer comfort tijdens lange ritten.

* Porsche InnoDrive ondersteunt de bestuurder binnen de systeemgrenzen. De bestuurder moet het rijgedrag voortdurend in de gaten houden en zo nodig ingrijpen. De controle over de auto kan op elk willekeurig moment door de bestuurder worden overgenomen door het rempedaal of het gaspedaal in te trappen.

Porsche InnoDrive is niet in alle landen beschikbaar.

Idee Panamera

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

De motoren

8-traps Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Traction Management (PTM)

Onderstel

Achterasbesturing

Porsche Active Suspension Management (PA

Porsche Dynamic Chassis Control Sport (P

Wielen

SPORT stand

Sport Chrono Pakket incl. rijmodus-schak

Remsysteem

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Led-koplampen incl. Porsche Dynamic Ligh

Led-matrixkoplampen incl. Porsche Dynami

Nachtzichtassistent

Adaptieve cruise control (ACC)

Porsche InnoDrive incl. adaptieve cruise

Rijstrookwisselhulp met afslaghulp

Lane Assist incl. verkeersbordherkenning

ParkAssistent incl. achteruitrijcamera e

Panoramadak

Interieur

Porsche Rear Seat Entertainment

Instrumentenpaneel

De stoelen

4-zone automatische airconditioning incl

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® 3D High-End Surround Sound-Sy

Porsche Communication Management (PCM) i

Connect Plus

Diensten

Connect-apps

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Tequipment